Ontspannen vs. uitstellen versus “Susters”

Hier is misschien een vreemde zorg vandaag: precies hoe onderscheidt u zich tussen ontspanning, uitstel, en de lijn trekken tussen “goede” methoden om te ontspannen met dingen die u “zou moeten “Doe (lichaamsbeweging, meditatie, yoga, academische of moeilijke dingen lezen) versus dingen waar je altijd van geniet?
Dit is een beetje in mijn gedachten, omdat het iets is waar ik mee bezig ben. Ik heb mezelf verteld dat ik in kleurplaten voor volwassenen of een andere mindful tekeningactiviteit zou moeten gaan, omdat ik, kleurt, het soort geweldig is voor mindfulness/meditatie, toch? Als ik echter geloof over het plannen van een blok in mijn dag om te kleuren, voelt het … wild nutteloos in vergelijking met alle dingen die ik zou moeten doen. (En we spreken niet eens over ontspanning “Sustelen” – zoals precies hoe kan ik daar eerlijk zitten met een kleurboek als mijn locatie een puinhoop of gerechten is die moet worden gedaan of ik kan tijd zijn met mijn huishouden of vrienden? ))
{gerelateerd: precies hoe u geweldige gewoonten kunt ontwikkelen}
Dan begin ik te geloven dat ik zou moeten multitasken – bijvoorbeeld luisteren naar een academisch boek of podcast terwijl ik iets bewind, zoals kleuren of breien. Dan begint dat zich echter minder af te ronden – en neemt ons praktisch mee terug naar onze vorige discussie over productieve of bevredigende hobby’s.
Maar ik voel ook extreme schuldgevoel over een paar van de dingen die ik doe om te ‘ontspannen’ – het spelen van iPad -games, een kijkje nemen op Instagram, Twitter of Tiktok of het lezen van ‘Unchallence’ -romans. Screentime in overvloed! Ik breng niet veel tijd door met tv of films, evenals ik ben geneigd daarover te geloven als sociale of hechtingstijd met mijn man of kinderen, om ervoor te zorgen dat dit geen groot probleem is. Evenals tot nu toe – ik geniet er zo van dat de ‘shoulds’ zoals de gerechten/rommel/etc me niet lastig vallen met die ontspanningsdingen.

Dus – de zorgen vandaag – hoe ontspan je precies? Voel je je schuld over de methoden die je ontspant? Hoe breng je precies de “goede” ontspanningstechnieken in evenwicht met de minder dan sterren?
{gerelateerd: is zelfzorg alleen volwassen? (Corporettemoms)}
Stockfoto door stencil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post