Hoe kun je op kantoor

een politiek gesprek aanbieden, hoe gaat het precies met veel religieuze en politieke lezing op kantoor – vooral als je het er niet mee eens bent? Bezoekers wonderen:
Kun je op kantoor een publiceren over politiek doen? Ik ben een gematigde liberaal, evenals mijn methode is altijd geweest om te voorkomen dat ze over politiek op het werk praten, behalve wanneer nodig om de behoeften van een cliënt te dienen (d.w.z. het analyseren van de neiging van een rechter of het verwijzen van een cliënt naar een PR/lobbyen specialist). Ik ontdek me nu in een klein bedrijf (ongeveer 35 advocaten) in een conservatieve, evangelische regio, evenals politieke gesprekken zijn uiterst typerend in mijn kantoor. Een paar van de partners met kantoren in de buurt van de mijne maken voortdurend spottende opmerkingen over president Obama en zijn beleid, de liberale agenda, de liberale media, enz. In sommige gevallen wagen de kritieken zich tot genderkwesties. Ik ontdek talrijk van de dingen waarvan ze zeggen dat ze behoorlijk aanstootgevend zijn. Ik probeer zoveel mogelijk deelname aan de gesprekken te voorkomen, zodat ze me niet vragen wat ik denk, maar ik kan niet helpen om ze te horen. Heeft u enige vorm van richtlijnen over hoe u deze situatie precies kunt aanpakken, kort van (of tot) het bedrijf verlaten?
Yeouch. We hebben de verkiezingspolitiek al jaren geleden op kantoor gesproken, naast druk van collega’s om aan liefdadigheidsinstellingen op kantoor te verstrekken (die in sommige gevallen in het politieke rijk loopt), maar we hebben er ook niet over gesproken in een echt lange tijd. (We hebben ook gesproken over hoe er precies mee om te gaan als je collega’s seksistische varkens zijn.)

Ik ben benieuwd wat bezoekers hier vermelden, maar in deze specifieke situatie lijkt dit een probleem in vorm. Een enorme tijd, financieringsbrieven, major in vormprobleem. Het lijkt erop dat je het niet eens bent met of respecteert hun mening over politiek of religie, evenals je het gevoel dat je meningen ook niet zouden worden gerespecteerd. Het is niet alleen onaangenaam en ongemakkelijk op het werk, hoe eerlijk, ik geloof ook dat uw beroepsprospects ook beperkt zijn, omdat in vorm een ​​belangrijke reden is waarom mensen worden gepromoveerd (of niet). Dus: voor jou is het tijd om verder te verhuizen.
Er zijn nog twee zorgen. De eerste: precies hoe een locatie te ontdekken met een veel betere pasvorm? Ik ben vooral benieuwd om te horen wat de bezoekers zeggen. Als een mede -gematigde, leek het altijd veel eenvoudiger om groepen uiterst links of de verre beste te ontdekken in plaats van een gematigde groep te ontdekken. Misschien wilt u doen wat ik deed – focus op een niche die u achter 100% kunt krijgen en kunt zien of u de mensen in die niche kunt verdragen. Nog een keuze die misschien de moeite waard is om na te denken als u al in een huisartspraktijk wordt herkend: uw eigen praktijk starten, waar u tenminste kunt kiezen met welke klanten u werkt. Werken met een recruiter of headhunter biedt u misschien ook een veel betere ervaring, omdat hij of zij het karakter van de bedrijven kan begrijpen voordat u zich aanmeldt.
De tweede zorg die blijft, is: precies hoe om te gaan met de onhandigheid terwijl u daar bent? Ik heb eerder geschreven over hoe precies het onderwerp van gesprekken kan worden gewijzigd, maar hier (vooral met betrekking tot genderkwesties), is het prima om het respectvol oneens te zijn met mensen of op onwetende of valse veronderstellingen te wijzen waarop hun meningen zijn gebaseerd. (Een geprefereerde bezoekersstrategie uit onze laatste discussie: hen vragen om de grap te bespreken, omdat je niet begrijpt waarom het grappig is.) Als ik dit was, zou ik voor mijn persoonlijke geluk proberen weg te blijven van het echtprobleem – Ik vraag me af dat u hun meningen zult wijzigen – hoe gezegd, elk gesprek is anders. Nog een optie: probeer uw kantoor te verplaatsen, weg van de mensen die de opmerkingen maken en kijken of de sfeer anders is in een andere hoek van het gebouw of op nog een vloer.

Mijn antwoorden kunnen anders zijn als deze opmerkingen afkomstig zijn van een kleine groep mensen op kantoor, of als ze echt omgaten naar seksisme of misogynie – evenals bezoekers willen nog steeds met een arbeidsadvocaat of met HR – hoe dan ook Lijkt mij uit de e -mail van bezoekers dat dit een kantoorcultuur is die gewoon verkeerd voor haar is.
Lezers, hoe heeft u het precies aangepakt toen religieus of politiek gesprek typerend was op uw kantoor? Hoe gaat u precies op (en hoe snel u precies kunt verhuizen) wanneer u hebt geïdentificeerd, is er een probleem met vorm?
Afgebeeld: stem Jezus Christus, oorspronkelijk geüpload naar Flickr door Quinn Dombrowski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post