Twee kragen zijn beter dan één. Duidelijk.

Van onze vrienden bij Lanetz Living (en verzonden door Ursula – Bedankt!) Deze prachtige jurk.

Het is (zoals je kunt zien) schattig; Het is ook (zoals u kunt zien) een B32. Om een ​​of andere reden (en dit lijkt ons vandaag dom, waar tweens en hun moeders dezelfde snoepkleurige velourswetenschappen dragen) de girlier-mode van weleer zijn beperkt tot de kleinere maten. Ik ben misschien een echte matron, en ik kan in feite matronachtig zijn, maar verdomd, ik bestel mijn best om Peter Pan-halsbanden te dragen totdat de dood me van hen scheidt.

Een ander ding dat ik van dit patroon houd, is de aantekeningen op de envelop. Ik heb een paar dozijn high-mod jaren zestig pakpatronen die ik een paar jaar geleden op een landgoedverkoop heb gekocht. Het was het beste nadat mijn kind werd geboren en het was een van mijn zeer vroege solo-uitstapjes, die me met beide opwinding vulde (“Ik ben weer in de wereld!”) En Terror (“is mijn kostbare kind oke?”). In een haast om thuis en verpleegkundige te worden, en in een geest van pure hebzucht, verstrekte ik de salerunners $ 25 voor de hele doos met patronen, zonder zelfs door hen heen te gaan, en ze zeiden “Verkocht”. Het was pure kans dat er iets in daar was dat ik leuk vond, maar het bleek te zijn] een schatkamer. (Het was vol met vogue-ontwerpers!) De vrouw was een professionele naaister geweest en al haar patroonveloppen waren geannoteerd. “Neem 1/2 inch van de naden.” “Voor mevrouw Kotalski.” “Smalle schouders – Taper 1/4 tot naad.” Alles gedaan in wat ik aanneem, was golfpotlood, van de krakenheid van het handschrift.

Ik schrijf ook kleine naaiende aantekeningen, maar ik schrijf direct op het tissuepapier, want tegen de tijd dat ik de stukjes uit de envelop en vastgemaakt, zal ik vergeten zijn wat ik op de envelop heb geschreven. “Voeg 1/2 toe in. Taille / Kort Bodice 1 in.” zijn mijn vele frequente annotaties, helaas. “Kort de rok 2 in.” is een andere – veel vintage rokken zijn langer dan ik van de mijne houd om te slaan. “Vergeet het taille-verblijf niet!” verschijnt ook van tijd tot tijd. Ik heb één favoriet pocketpatroonstuk dat ik toevoeg aan die arme jurken die congenitaal zakloos zijn, en omdat het op mijn prikbord woont, markeer ik ook rokstukken “Voeg USU Pocket toe” en dat herinnert me dat ik de zak herinnert het uit met de rest van het kledingstuk.

Af en toe vind ik een vintage patroon dat precies is gewijzigd, zoals ik het zou veranderen, het beste om de rok te verkorten, en ik heb een flits van fondness voor de oorspronkelijke eigenaar. Hoeveel heb ik haar leuk gehad! Ik denk, conflating, gewoon een voor een moment, fysiogonomie en smaak met persoonlijkheid.

Deel dit:
Twitter
Facebook

Soortgelijk:
Zoals het laden …

Verwant

de eerste jurk en de laatste dressmarch 12, 2008
APB op een BDP (BDP = Bridal Dress Pattern) 4 februari 2009
Een gast rant op “Waarom zijn vintage patronen zo duur?” 17 juli 2008with 116 Opmerkingen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post