Wat te dragen: een boek voor vrouwen

Ik heb geen beeld en geen link voor deze titel: probeer het zelf googlen en zie hoe ver je krijgt! Ik controleerde dit op een gril uit de bibliotheek en geen vijftig pagina’s in ik had half-a-dozijn noten gemaakt (niet in het boek – Jeez, wat voor soort barbaars denk je dat ik ben?). Het is een schat.

Belle Armstrong Whitney is de drievoudige-genoemde, sterke wilder-auteur, en alles wat ik weet van haar is dat ze op haar foto’s kijkt alsof ze de videocamera graag uit de fotograaf wil nemen en hem laat zien . Het boek werd gepubliceerd in Battle Creek, Michigan, in 1916, en als dat niet het evociteur is van een overweldigende urgentie om andere mensen te vertellen hoe het beste hun leven kan worden georganiseerd voor de volledige tevredenheid van alle betrokkenen (maar voornamelijk tot de volledige tevredenheid van de advies-gever) Ik weet niet wat er zou zijn.

Belle (ik zal de vrijheid nemen van zo’n vertrouwdheid, omdat ik weet dat als ik het geluk had gehad om haar te ontmoeten, we onmiddellijk snel moesten zijn geweest), zegt dingen als dit: “Er is geen reden waarom wanneer we gaan winkelen Om te nemen wat er vóór ons wordt ingesteld, is het aanbieden van de conventionele van wat eerder is ingesteld, en is ons conventioneel hoger. ”

Ze citeert ook Redfern (“The Head of That Brekend House in Parijs”) als het zeggen van “Mode zonder kunst is snobisme.” Zing het, zuster!

En wat dacht je van: “We hoeven zich niet te verontschuldigen voor onze liefde voor jurk als we dol zijn op wat [waardig is] geliefd.” (Ik heb een sluipende verdenking dat er een soort logische vallacy daar is, maar dat is het zo.)

En: “Een van de redenen voor de caleidoscopische veranderingen in stijlen is omdat dus talrijke vrouwen hetzelfde dragen in één keer dat iedereen er mislukkeloos van wordt, als vrouwen hun eigen stijl zouden kiezen, in plaats van te proberen te dragen wat ze hebben De volledige mythische zij – wordt verwacht dat ze sanctioneren, mode zouden veel minder onstabiel zijn. ”

“Elke vrouw die arme stoffen koopt, helpt om makers van stoffen te verwijderen van het produceren van betere. Elke vrouw die kant-en-klare kleding koopt die vulgair in ontwerp is, helpt bij het verhogen van dat soort ontwerpen. Elke vrouw die slecht gemaakte kledingstukken koopt, assisteert bij het toevoegen aan hun nummer. ”

“De vrouw die weet wat ze wil, is niet gebruikelijk, en de vrouw die weet wat ze zou moeten hebben is positief zeldzaam.”

“Vrouwen zijn niet uniform in grootte, vorm, teint en sociale vereisten, en wanneer ze zich kleden alsof ze waren, is het resultaat veel onbevredigend.”

Natuurlijk is Belle niet zonder schuld. Er zijn veel, vele foto’s van haar in wat alleen “Draperies” kan worden genoemd, sommige met die vleugje zelfbewust exotisme die de moderne lezer wint. Ze besteedt ook drie pagina’s aan instructies voor het maken van een kraamkorset. (Maak je geen zorgen, de staal van je gewone korset “kan snel worden verbroken wanneer hun bedekking wordt opgelicht.”) Maar al met al is haar begeleiding van negentig jaar geleden beter dan alles wat ik in de mode van deze maand heb gelezen.

Deel dit:
Twitter
Facebook

Soortgelijk:
Zoals het laden …

Verwant

Geheime levens van jurken vol. 8 September 13, 2006
Geheime levens van jurken # 14 MARCH 27, 2008Met 80 Opmerkingen
Geheime levens van jurken vol. 9december 4, 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post