Mode afleiding: Tiara Talk en een peiling!

update woensdag 25 maart: er is vandaag nieuws dat Prins Charles positief is getest op Coronavirus. Clarence House bracht een verklaring uit met het nieuws, waarbij hij zegt dat hij milde symptomen heeft, maar anders is in goede gezondheid. veel meer van de BBC:

Prins Charles, 71, toont milde symptomen “maar nog steeds blijft in goede gezondheid”, zei een woordvoerder, voegde eraan toe dat de hertogin van Cornwall, 72, is getest, maar heeft het virus niet.

Charles en Camilla zijn nu zelfolerend op Balmoral.

Buckingham Palace zegt dat de koningin in een goede gezondheid is en zag de prins op 12 maart. BP zegt ook dat HM “passende begeleiding met betrekking tot haar welzijn volgt.” De Clarence House-statement voegt eraan toe: “Het is niet mogelijk om vast te stellen van wie de prins het virus betrapt als gevolg van het hoge aantal opdrachten dat hij de afgelopen weken in zijn publieke rol heeft uitgevoerd.”

William en Kate worden verondersteld in Anmer Hall te zijn met George, Charlotte en Louis. Ik zal bijwerken met nieuwe informatie of een apart bericht aan de omstandigheden rechtvaardigen.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

We zijn terug met een kijkje naar een favoriet onderwerp voor tal van een Royal Fashion-volgeling, Kate’s Tiara-optredens!

Ik dacht dat we chronologisch zouden gaan en begonnen met de Cartier Halo Tiara gedragen voor Kate’s bruiloft in april 2011. Hieronder, twee foto’s van de hertogin: aan de linkerkant, wordt ze gezien op weg naar de abdij, mogelijk een beetje diep ademhalen; aan de rechterkant, na de dienst.

Meer over de Tiara uit de Koninklijke Orde van Sartorial Splendor:

Voorafgaand aan het huwelijk van William en Kate, was deze tiara algemeen bekend als de Scroll Tiara. In de officiële informatie die is vrijgegeven over de kleding van de bruid, verwees het paleis het als een ‘halo’-tiara, en ik heb hier al namen als combinaties daarvan gebruikt. Dit delicate Diamond Piece heeft in de loop der jaren iets van een starter tiara gediend voor koninklijke dames, te beginnen met koningin Elizabeth the Queen Mother.

De Tiara is gemaakt door Cartier in 1936 van diamanten en platina en werd door de hertog van York gekocht voor zijn hertogin drie weken voordat hij koning George Vi werd en ze werd koningin Elizabeth (de toekomstige koningin moeder).

Ze droeg ook oorbellen gemaakt door Robinson Pelham die een eikenblad met een diamant-acorn in het midden hield.

Twee veel meer uitzicht op de hertogin.

Het was enige tijd voordat we Kate weer een tiara hadden gedragen. De gelegenheid was de diplomatieke ontvangst van 2013 in december 2013 toen Kate de Lotus Flower Tiara droeg met een kanten Blue Alexander McQueen-toga en HM’s kroonluchter oorbellen. Helaas is dit de enige foto die ik heb van de hertogin die de tiara laat zien.

De Lotus Flower Tiara wordt ook aangeduid als de Papyrus Tiara; Het was oorspronkelijk van de koningin-moeder. De Koninklijke Orde van Sartorial Splendor legt uit dat het eigenlijk gemaakt van een ketting is gemaakt.

Hier is een tiara die door tal van namen gaat, die verwijzen naar het belangrijkste motief: sommige zien het als een papyrusblad en noem het dienovereenkomstig, terwijl anderen het een lotusbloem noemen en noem het als zodanig. (Voor het record wordt de Tiara genoemd in de Tiara’s van Geoffrey Munn: een geschiedenis van pracht en Hugh Roberts ‘The Queen’s Diamonds, die nevenen verwijzen naar een Lotus-motief, vandaar de naam die we vandaag zullen gebruiken.) Op welke manier dan ook. , het is nog steeds een delicate diamant tiara van fanned motieven gekroond door drijvende diamantbogen en bezaaid met twee parels aan de basis en een centrale topparel.

Het is gemaakt van een van haar huwelijksgeschenken, een ketting van een Grieks essentieel patroon met hanger diamanten en parels gegeven door haar man, de toekomst George VI.

Hieronder, het stuk als een tiara en een ketting.

De originele ketting is gemaakt door Garrard Jewelers. In de jaren 1920 (toen ze werd bekend als de hertogin van York) besloten om de Queen Mum ze liever de diamanten en parels gedragen worden boven op haar hoofd, in tegenstelling tot rond haar nek. Deze prachtige afbeelding is afkomstig uit het boek Tiaras: Een geschiedenis van Splendor, door Geoffrey C. Munn, via de Koninklijke Post.

Tiaras: Een geschiedenis van Splendor via The Royal post (Klik op de foto voor een bezoek aan de Koninklijke Post)

Hier is een andere look, maar nogmaals, alleen die ene foto toont de tiara.

De volgende gelegenheid voor een tiara was bijna twee jaar later, in oktober 2015, toen het koppel nam deel in hun eerste staatsbanket op Buckingham Palace. Dit is van een Telegraph verhaal:

Vier-en-een-half jaar nadat ze een HRH werd, Kate maakte haar eerste verschijning op wat wordt beschouwd als een nietje koninklijke verantwoordelijkheid – een diner in de weelderige paleis balzaal met 170 gasten ter ere van een bezoek aan president.

Het diner was ter ere van de president van China, Xi Jinping, en zijn vrouw, Madame Peng. nogmaals de Hertogin koos voor de Lotus flower tiara. Een van de redenen was het een ideale keuze is de siGarifance van de lotusbloem in de Chinese cultuur en geschiedenis. veel meer uit China Culture:

Onaangeroerd door eventuele onzuiverheden symboliseert de Lotus de zuiverheid van het hart en de geest en vertegenwoordigt een lange levensduur, nederigheid, eer en rust.

De hertogin heeft ook haar Jenny Packham-toga geaccesseerd met de Diamond-kroonluchter Oorbellen van de koningin en twee glinsterende diamantarmbanden: de bruiloft geschenkarmband, zogenaamd omdat het een geschenk van Prince Philip in 1947 was die werd gecreëerd met diamanten van een tiara die van hem was gemaakt moeder; Queen Mary’s Diamond Bar Choker Bracelet dat de Hofjuwelsterkte uitlegt, werd “gemaakt van een art-deco-choker ketting die behoorde tot de grootmoeder van de koningin, koningin Mary. Het stuk werd ook gedragen als een armband door de Moeder van de Koningin. ”

Hier is een veel meer zicht op de hertogin als ze die avond in Buckingham Palace aankwam.

Slechts een paar maanden later zagen we Kate voor de eerste keer de knoop Tiara van de minnaar dragen.

De hertogin droeg het iconische stuk bij de diplomatieke receptie van 2015, de ijzige blauwe avondjurk bij Alexander McQueen die voor het eerst werd gezien bij de ontvangst van 2013, samen met de Diamond Kroonluchter Oorbellen van de koningin.

De Tiara is in 1914 in opdracht van Queen Mary en gemaakt door Garrard. Het stuk wordt ook aangeduid als de Knoop Tiara van Koningin Mary. Veel meer van dit Hof Juwelier Post:

Terwijl het stuk zeker de meest bekende minnaar-knoop Tiara vandaag is, was het oorspronkelijk een kopie van een andere bijna-identieke sterretje die ooit tot de familie Cambridge behoorde. Het knoopmotief van de geliefde was erg populair in de negentiende eeuw; De knopen zijn de pretzelachtige elementen aan de bovenkant van de tiara – het deel waaruit de hangerparels zijn opgeschort.

Hieronder draagt ​​HM het stuk tijdens een uitstapje uit 1960 naar India.

Van de Koninklijke Orde van Splendor: “Na Mary stierf in 1953, ging de Tiara door naar Queen Elizabeth II. Ze droeg het met enige regelmaat in het begin van de jaren vijftig, maar het ging uiteindelijk terug naar opslag toen ze haar favoriete tiara’s versmelten met degenen die we vandaag met regelmatigheid zien. ”

Veel associëren de tiara met de late Diana, prinses van Wales. Hier wordt ze gezien in Nieuw-Zeeland in 1983. Patricia Treble’s stuk voor MacLean’s Canada noteert een ander aspect van Kate die deze specifieke Tiara draagt:

De emotionele impact is niet te worden onderschat, voor Kate-achtige Diana-draagt ​​het in haar rol als toekomstige koningin-consort. En als iemand die erg geliefd is bij een kind en een echtgenoot: Prins William.

In deze foto zie je de hertog en hertogin terwijl ze de ontvangst van 2015 verlieten.

Onze volgende gelegenheid om te zien dat de hertogin een tiara draagt, was een jaar later op de diplomatieke ontvangst van december 2016. Kate bracht de Rode Jenny Packham Evening-jurk terug die voor het eerst wordt gedragen voor het Diamond Drop Oorbellen die aan haar door de koningin werd uitgedrukt.

Een ander uitzicht op het paar terwijl ze naar huis gaan na de functie.

Het volgende Tiara-uiterlijk was in juli 2017 toen Kate en William een ​​staatsdiner bijwoonden, eren van de koningfelipe van Spanje en Queen Letizia.

De hertogin droeg een Marchesa-avondjurk en wauwde met de Ruby en Diamond Floral Bandeau-ketting van de koningin en de Collingwood Pearl and Diamond Oorbellen, een geschenk van Collingwood Juweliers naar Diana, Princess of Wales. Helaas hebben wij geen close-upfoto’s van het evenement.

Op de diplomatieke receptie van december 2017 was de hertogin in een witte Jenny Packham-avondjurk, de knoop Tiara van de geliefde, en de collingwood oorbellen. Ze droeg ook een Collet / Rivière-stijlketting, beschreven door Hare Majesty’s Jewel-kluis als een ‘Basic Ketting met Single Round Diamonds (van aanzienlijke grootte op zichzelf) in een enkele rij. ” Wordt verondersteld in leningen van HM.

Een ander opzicht.

De volgende keer dat de hertogin werd gezien, was het dragen van een Tiara op het staatsdiner van oktober 2018 ter ere van koning Willem-Alexander en zijn vrouw Queen Máxima van Nederland.

Dit evenement kwam met een heerlijke verrassing: meerdere foto’s van binnenin de functie, zeer ongebruikelijk op het moment, maar nu iets dat we veel vaker zien. De hertogin combineerde de Minnover’s Knot Tiara en Diana’s collingwood oorringen weer, met een ruched en geplooide Alexander McQueen-jurk.

Ze droeg twee andere opmerkelijke items. De eerste is Queen Alexandra’s bruiloft ketting, beschreven door Hare Majesty’s Jewel Vault als kenmerken “8 parels omgeven door diamanten, elk verbonden met festiedoen van diamanten en drie afneembare diamant en parelhangers.” De tweede is de Royal Family-order die haar door de koningin heeft geschonken, voor het eerst gedragen tot de diplomatieke ontvangst van 2017, maar niet zichtbaar in de paar foto’s die we hadden van de hertogin aankomen / vertrekken dat evenement.

Kate bracht de knoop- en collingwood-oorbellen van de geliefde terug voor de diplomatieke receptie van 2018.

Ze droeg haar Royal Family Order en droeg haar Jenny Packham ‘Casa’ Clutch, Accessorizing The Jenny Packham Town De hertogin droeg die avond.

Deze foto van de hertogin wordt verdoezeld vanwege tHij regent op de ramen, maar het blijft een favoriet.

Juni 2019 heeft een ander banket gebracht, deze ter ere van president Trump en mevrouw Trump.

Kate koos de minnaarknoop tiara opnieuw, maar gemengde dingen in termen van sieraden, het dragen van de Saffier- en Diamond Fringe-oorbellen van de koningin Mothing en een 4-streng parelarmband die misschien toebehoren aan Diana, prinses van Wales. Bovenom haar Alexander McQueen Ruffled Lace-toga, droeg de hertogin de Koninklijke Victoriaanse Order Sjacht en Badge geassocieerd met haar status als een Dame Grand Cross van de (GCVO) Koninklijke Victoriaanse Orde; Het was de eerste keer dat we haar de volgorde zagen dragen. Ze gebruikte haar Acorn Broche om het bovenste deel van de sjerp aan haar jurk te bevestigen, droeg ook haar familie-bestellen en droeg een Alexander McQueen-koppeling.

De meest recente betrokkenheid die een Tiara vereist, was de diplomatieke ontvangst van 2019 afgelopen december.

De hertogin was in een marine fluwelen avondjurk van Alexander McQueen afgevuld door de knoop Tiara van de geliefde.

We zagen echter veel meer diamanten, omdat ze ook de Nizam van Hyderabad ketting droeg, met een dubbele druppelhanger met 13 smaragdgroene gesneden diamanten die kunnen worden losgemaakt van de keten van 38 briljant gesneden open-achtige collets. In bruikleen van HM zagen we haar voor het eerst het stuk dragen tot een betrokkenheid van de nationale portretgalerij van 2014. Kate was in oorbellen die we niet eerder hadden gezien, mogelijk onderdeel van de Diamond Kroonluchter Demi-parure, een ketting en oorbel ingesteld met enige frequentie door HM, en ze had op een ring die niet eerder werd opgemerkt.

Het is duidelijk dat de knoop van de geliefde de favoriet van de hertogin is geweest; Mijn gok is dat we ze zullen blijven zien dragen in de nabije toekomst voor de meeste staatsgekomen.

Nu voor deel een van onze beoordeling (van links naar rechts): de Cartier Halo gedragen op Kate’s Wedding Day, de lotusbloem / papyrus in de diplomatieke ontvangst van 2013, die Tiara opnieuw in het Chinese staatsdiner, het eerste uiterlijk van de knoop van de geliefde Voor de diplomatieke ontvangst van december 2015, en de knoop van de geliefde bij de diplomatieke ontvangst van 2016.

En deel twee, allemaal dragen de knoop van de minnaar: de roze Marchesa in juli 2017, de Ivory Jenny Packham in december 2017, het ruched lichtblauw McQueen in december 2018, de Ivoor Tulle Jenny Packham in december 2018, de witte gegolfde kant McQueen in juni 2019, en de marine fluwelen McQueen in december 2019.

En nu voor uw stem op uw favoriet!

favoriete tiara-look (poll gesloten)

April 2011 – Cartier Halo 23.9% (649 stemmen)

December 2019 – Minnaar’s knoop (Navy Velvet McQueen) 18.11% (492 stemmen)

Oktober 2015 – Lotus Flower / Papyrus (Red Jenny Packham) 11.71% (318 stemmen)

December 2018 – Minnaar’s Knoop (Ivory Packham) 8.62% (234 stemmen)

Juli 2017 – Minnaar’s knoop (roze Marchesa) 8,06% (219 stemmen)

Oktober 2018 – Minnaar’s Knoop (Blue Ruched McQueen) 7.07% (192 stemmen)

December 2016 – Minnaar’s knoop (rood Packham) 5,82% (158 stemmen)

Juni 2019 – Minnaar’s knoop (Ivory Lace McQueen) 5,67% (154 stemmen)

December 2013 – Lotus Flower / Papyrus (Icy Blue Lacy McQueen) 4,71% (128 stemmen)

December 2017 – Lover’s Knot (White Packham) 3.87% (105 stemmen)

December 2015 – Minnaar’s knoop (ijzige blauwe kant McQueen) 2.46% (67 stemmen)

Totale stemmen: 2.716

Reacties (0) Maak je eigen poll

Neem onze poll

DIVERSEN:

Vele, vele dank aan de koninklijke sieraden whizzes bekend als Koninklijk Besluit van Splendor en metgezel website van Her Majesty’s Jewel Vault, evenals het Hof Juwelier, voor hun waardevolle kennis en inzicht.

Voor wie zich afvraagt ​​hoe tiara’s blijven zitten eenmaal geplaatst op het hoofd, de pijlen in deze grafische tonen de met fluweel beklede band die de Cartier Halo op zijn plaats op de trouwdag Kate’s.

Dit is een heerlijke l

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post